RYDA KNIVES BY VIKTOR INGEMARSSON SWEDEN Tento kuchársky nôž je čistým remeslom od čepele až po koniec rukoväte. Je flexibilný a je navrhnutý tak, aby ste boli v kuchyni zajedno s nožom. Jadro čepele je z práškovej ocele ST650 a má tvrdosť 62-63HRC. Ostatné vrstvy sú vyrobené z nerezovej ocele 316/316l a spolu sú vákuovo upravené. To znamená, že ostrosť vydrží dlho a pri jednoduchšej starostlivosti o nôž si dlho udrží ostrie. Rukoväť je vyrobená z olivového dreva a mosadze.
8 palcová (20,5 cm) čepeľ
73 vrstiev damašku
36×2 vrstvy nehrdzavejúca oceľ 316/316L
1 jadrová vrstva z práškovej ocele ST650
62/63 HRC
15 stupňové uhlové brúsenie oboch strán
Vákuové tepelné spracovanie
Rukoväť z olivového dreva
Prášková oceľ ST650 je nový typ ocele, ktorý sme vyvinuli ja a moji partneri.
Prášková oceľ ST650 je testovaná s
Normy ISO 29581-2 / SP0653 / SP1494
C 1,32 Si 0,4 P 0,029 Cr 13,1 V 3,1 Mn 0,39 Co 0,12 Nb 0,47 Po 2,0 W 1,0
„Máme veľa partnerov, ktorí nám pomáhajú pri výrobe našich nožov. Tento sen by bol nemožný, keby nebolo našich úžasných partnerov. Rovnako ako naši partneri v Číne, ktorí vyrábajú naše ručne vyrábané čepele. A náš miestny majster brúsenia tu vo Švédsku, s ktorým spolupracujeme, aby sme zaistili, že čepele získajú dokonalé brúsenie.“
Čepeľ : 36×2 layers 316/316L stainless steel & 1 core layer ST650 powder steel Rukoväť : Olivové drevo Hmotnosť : 240 g Celková dĺžka: 325 mm Dĺžka čepele: 180 mm Hrúbka čepele : 2,3 mm